Forside Byggeri Slut med udrykninger efter 58 år

Slut med udrykninger efter 58 år

0
Visninger 199
0 0

Efter 58 år ikke flere ambulancer på Nørrevænget

 

Silkeborg får ny ambulancestation på Kejlstrupvej i de lokaler, der tidligere husede hotel- og restaurantskolen. Lokalerne ligger umiddelbart bag ved Midtjysk Brand og Redning’s station i Silkeborg.

Det ligger helt fast, efter et flertal i regionsrådet i Region Midtjylland onsdag vedtog at leje i alt 1830 kvadratmeter af College360 til formålet på et tidsbegrænset lejemål. Der er gennem de seneste par år gennemført en omfattende ombygning og istandsættelse af lejemålet, og Ssmlet kommer den nye ambulancestation til at løbe op i omkring 15 mio. kr.

Klar fra og med i morgen

Indtil søndag d. 17. december 2023 har ambulancerne i Silkeborg rykket ud fra Falck-stationen på Nørrevænget, hvor Region Midtjylland har lejet sig ind, siden regionen 1. marts 2021 overtog ambulancekørslen.

I forbindelse med hjemtagelsen af tilsammen 60 procent af ambulancetjenesten i regionen er det besluttet, at regionen fremover selv skal stå for al efteruddannelse af både regionens ambulancefolk.

Flytningen til Kejlstrupvej har gennem tiden medført en del diskussioner hos politikere og borgere. Det var oprindeligt planen, at den nye ambulancestation skulle tages i brug medio 2022, men forskellige forhold har gjort, at flytninge først kommer til at ske fra og med i morgen, Mandag d. 18. december 2023.

Et stort flertal i regionsrådet stemte oprindeligt for en ny ambulancestation bag brandstationen på Kejlstrupvej. Blandt argumenterne var, at det ifølge et notat udarbejdet af administrationen vurderedes at være det bedste af de alternativer til Nørrevænget – både med hensyn til geografisk placering og muligheden for rykke hurtigt ud og overholde responstiderne i og omkring Silkeborg.

Beboere i området har frygtet at blive generet af støjen fra udrykningskøretøjerne og for trafiksikkerheden, når ambulancerne rykker ud på Kejlstrupvej.

Her vil af trafiksikkerhedsmæssige hensyn blive etableret rumleriller på cykelstien og opsat et skilt, der blinker ved udrykning.

Ifølge regionens oplysninger er forventningen, at der i gennemsnit vil være cirka otte udrykninger fra det nye ambulancecenter i døgnet.

‘Jeg var en tur på besøg hos den gamle Falck-station på Nørrevænget 2 i Silkeborg, der fik en levetid på i alt 58 år.

Klik på linket øverst i artiklen– og sig farvel til en Falck-station, som de fleste husker som noget, der har ligget på stedet i næsten en menneskealder…

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%
Exit mobile version