Annonce

I dag klokken 10 slog Midt- og Vestjyllands Politi til på en række adresser i Skive-området. Otte personer blev anholdt, og en stribe adresser er blevet ransaget.

Dagens anholdelser og ransagninger sker, efter Midt- og Vestjyllands Politi gennem længere tid har efterforsket mod en gruppe af personer i Skive. Gruppen har skabt utryghed blandt byens borgerne. Samtidigt var der en formodning om, at flere af personerne begik forskellige former for kriminalitet.

Midt- og Vestjyllands Politi har derfor i en lang periode været mere tilstede i Skive med patruljer. Det har politiet været, for at genskabe trygheden blandt borgerne i byen, men også for at overvåge gruppen og indsamle viden om den. Derudover iværksatte  man en større efterforskning for at afdække eventuel kriminalitet – herunder specielt organiseret og personfarlig kriminalitet. Efterforskningen er sket i et samarbejde mellem lokalpolitiet i Viborg-Skive og Midt- og Vestjyllands Politis centrale efterforskningssektion for organiseret kriminalitet.

Som et resultat af efterforskningen iværksatte Midt- og Vestjyllands Politi i dag klokken 10.00 en samlet anholdelses- og ransagningsaktion på forskellige adresser – hovedsagligt i Skive, men også i andre byer.

Otte mænd i alderen 21 til 42 år blev anholdt, og et antal adresser blev ransaget. Midt- og Vestjyllands Politi forventer yderligere anholdelser i sagen de kommende uger.

Seks af dagens anholdte sigtes for overtrædelse af straffelovens § 191 – handel med kokain.
Disse seks personer vil i morgen ved Retten i Viborg blive fremstillet i grundlovsforhør med påstand om varetægtsfængsling. Der vil blive anmodet om dørlukning.

De sidste to anholdte vil sandsynligvis blive løsladt igen uden fremstilling i grundlovsforhør, men er fortsat sigtet i sagen.

Af hensyn til efterforskningen kan der ikke oplyses yderligere.