Balle-naboer på storvildtjagt

0
511

Tirsdag aften ved 19-tiden ringede telefonen hos vagthavende ved Midt- og Vestjyllands Politi med en anmeldelse om, at der løb en mørk gris rundt i haverne på Villakullavej i Silkeborg, hvilket beboerne på vejen ikke fandt specielt morsomt – især ikke, da mange af haverne er nyanlagte.

Politiet kunne dog ikke rigtigt gøre noget ved sagen, da man var optaget andre steder, men opfordrede anmelderen til evt. selv at forsøge at finde ejeren af grisen.

Anmelderen fik sammenkaldt nogle naboer, der bevæbnede sig med bræddestumper mv, og sammen fik de drevet dyret – der vist sig at være et vietnametisk hængebugsvin på mellem 80 og 120 kilo –  ind i en hundegård på Villakullavej.

Herefter kontaktede man Dyrenes beskyttelse, der kunne optage grisebassen på et dyreinternat i Thorsø, og de tilkaldte Redning Danmark, der skulle sørge for transport af fætter gris til Thorsø.

Thomas Chistensen fra Redning Danmark, der stod for opgaven fortæller: -Naboerne havde gjort et godt stykke arbejde med at holde grisen i ro ved at fordre den med æbler, og vi kunne derfor lokke den ind i vores bur ved at stille en skål kattemad inde i buret – hvorefter grisen stille og roligt vandrede ind og gav sig til at spise.

– Vi fik grisen ind i bilen og begyndte at køre mod Thorsø, hvilket gjorde ham så køresyg, at det stod ud af begge ender på dyret, så vi efterfølgende måtte bruge en her del tid på rengøring af bilen.

Grisen befinder sig nu på Dyreværnets internat i Thorsø, hvor ejeren igen kan komme i kontakt med den bortgåede.

I øvrigt blev der i 2014 fundet en lignende kælegris på oplagspladsen ved Øster Bordingvej ved det daværende motorvejsbyggeri, hvor en vagtmand minde om natten blev “overfaldet” af et kælent hængebugsvin. Han kunne dog pacificere dyret ved at dele sin madpakke med det, men da Øster Bordingvej og Villakullavej i dag hænger sammen, spekuleres der på, om det mon ikke er den samme gris, der stadig har frihedstrang.

Hængebugsvin kan blive mellem 10 og 15 år gamle.