I dag besøger den landsdækkende trafiksikkerhedskampagne, ”Lastbilkaravanen”, over 600 elever i Silkeborg. Her skabes et trafiksikkerhedsunivers for de mindste klasser med otte lastbiler, blå blink, musik, cykler og elever i neongrønne refleksveste.  

Lastbilkaravanen er branchens trafiksikkerhedskampagne for de mindste trafikanter. Kampagnen lærer de mindste elever om lastbiler og trafiksikkerhed, hvor fokus er på den kritiske zone foran højre fordæk.

– Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark. Vi har et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed, fordi det redder liv. Derfor har vi lavet Lastbilkaravanen for vores mindste trafikanter. Vi har skabt et univers, hvor vi gennem sang og leg får sikkerhed og lastbiler på skoleskemaet. Resultatet skulle gerne være en større tryghed, når de færdes i trafikken. Og vi håber på, at eleverne får gode vaner fra starten, når de færdes i trafikken sammen med mor og far, siger Malene Vitus, kommunikationskonsulent i ITD.

Politiet er også på pletten for at lære fra sig om trafiksikkerhed, mens ”Magda”, som er hovedpersonen i en børnebog, skrevet til kampagnen, synger og fortæller om trafiksikkerhed og lastbiler.

Det6 er syvende år i træk Lastbilkaravanen kører. Tidligere har kampagnen været en stor succes, fordi den var med til at sætte fokus på lastbiler og sikkerhed hos de mindste elever. Og derfor kører karavanen igen i år, fordi vi ved, at fokus er med til at redde liv. Der er lokale vognmænd, der stiller biler og chauffører til rådighed for karavanen.

24-7news besøgte karavanen ved Jysk Arena på Ansvej i Silkeborg, hvor der var masser af trafikstemning og god musik. 

Klik på billederne for større versioner.

Vi kan ikke vise dette galleri

Tryghed – Lastbilkaravanens præventive arbejde 

  • Når eleverne kommer til Lastbilkaravanen, bliver de mødt af de store lastbiler, som holder på pladsen.
  • En skuespiller spiller lastbilchaufføren ”Magda”, og gennem dans med band og dialog lærer hun eleverne, hvordan de skal forholde sig til højresvingende lastbiler.
  • Eleverne får trafikveste og bøger.
  • Lokale vognmænd parkerer otte af deres lastbiler på pladsen, hvor eleverne får lov til at kravle op i lastbilerne og med egne øjne opleve udsigten og de kritiske zoner fra førerhuset. Der er også tjek af cykler.
  • Politiet kommer i politibil og på politimotorcykel og fortæller om sikkerhed.