lørdag, juli 13, 2024
Visninger 128
0 0
ForsideByggeriNostalgi - Korsbakkes Planteskole, Viborgvej

Nostalgi – Korsbakkes Planteskole, Viborgvej

- Annonce -

Rigtig mange Silkeborgensere har “befolket” haver, plantekummer, forhaver og småbede med træer og buske og planter fra Korsbakkes Planteskole, der lå ved foden af bakken op mod Balle døgnkiosk.

Men – udviklingen gjorde, at Korsbakkes mange planter – og bygninger  – måtte lade livet dels fordi rammerne blev for små, men også  til fordel for  nyasfalt og mursten i området.

Til gengæld rejste der sig – som det ses på billedet herover – et spritnyt plantecenter på toppen af Nørreskov Bakke, så også fremtidige generationer kan få havelysterne og drømmene opfyldt 🙂

Jeg tog på planteskolebesøg i oktober 2022 – lige inden der ikke ville være flere minder om en planteskole, der har betydet utroligt meget for mange specielt mid-aldrene og ældre Silkeborgensere. Korsbakkers var i mange år eneste mulighed for indkøb til de mange nyanlagte haver i nybyggerkvartererne omkring Silkeborg.

Vær med til at sige farvel til en kapitel i Silkeborgs nyere nybyggerliv 🙂

Her er hvad Planteskolen selv fortæller om de mange år, man har eksisteret i Silkeborg:

Planteskolens historie går tilbage til 1935, da lå den på Viborgvej ved indkørslen til Silkeborg.

Steen og John Korsbakke forpagter stedet i 1999 hvor familien Rasmussen siden 1935 havde drevet planteskole på den gode gammeldags facon med produktion og salg. Her begyndte en rejse for Steen og John Korsbakke med at bygge salgsdrivhuse, butik og at modernisere det udendørs salgsareal.

Udviklingen tog fart, og da pladsen blev for trang på de ellers så hyggelige faciliteter på Viborgvej, tog planerne om at bygge et nyt og moderne havecenter form.

Korsbakkes Planteskole kunne i 2010 slå dørene op for det nye havecenter på Fl. Smiths Vej ved Nørreskov Bakke – Et af landets største havecentre. I 2014 overtager Steen Korsbakke Johns andel af virksomheden, og Steen er ejeren i dag.

 Klik på pilene i nederste højre hjørne for Full-screen video.

RELATEREDE ARTIKLER
Annonce -

Mest populære

Seneste kommentarer