En eller flere ukendte personer sendte mandag en pakke til en pakkeboks i Rødkærsbro, adresseret til Rasmus Paludan, lederen af Stram kurs.

Paludan åbnede pakken, men fik mistanke om, at den indeholdt noget giftigt, og han alarmerede derfor myndighederne.

Det udløste en større beredskabsmæssig indsats hele eftermiddagen i Rødkærsbro, til stor undren for de borgere, der kom  forbi.

I løbet af kort tid var der samlet uniformerede og civile politibiler, PET-køretøjer, køretøjer fra Beredskabsstyrelsen, værnepligtige, alutlæge-køretøjer, ambulancer, brandkøretøjer og diverse indsatsledere på en parkeringsplads på Søndergade, hvor pakken var blevet fundet.

Indsatsen varede til først på aftenen, hvor alle kunne forlade stedet i god ro og orden, da det viste sig, at pakkens indhold var ufarligt.

Pakken indeholdt to flasker med ukendt væske. Beredskabsstyrelsen lavede en indledende undersøgelse af væsken og vurderede, at den var helt ufarlig.

”Vi kender ikke motivet bag, at denne pakke er sendt til den pågældende, men det er selvfølgelig noget af det, vores efterforskning nu skal klarlægge”, siger vicepolitiinspektør Sune Espersen fra Midt- og Vestjyllands Politi.