Snarrådig indsats forhindrede skovbrand

0

Midtjysk brand og redning blev lørdag aften klokken 20.18 kaldt til brand i et skovstykke på Mausingvej, umiddelbart nord for Silkeborg.

Beboerne i en ejendom på Mausingvej havde tilfældigt opdaget, at det brændte i et skovstykke nogle hundrede meter fra ejendommen, og de forsøgte først selv at slukke branden, men blev hurtigt klar over, at det var mere end de selv kunne klare, så brandvæsenet blev tilkaldt.

På grund af det ekstremt tørre vejr blev der sendt en fuld udrykning frem til stedet, der lå MEGET utilgængeligt for de store brandbiler. Løsningen blev, at man sendte den mindste vogn ind til stedet, og heldigvis var denne nok til at man kunne slukke branden, der arbejdede sig nedad i skovbrunden.

De vanskelige adgangsforhold resulterede så også i, at brandbilen efterfølgende sad fast i de dybe hjulspor, og måtte hjælpes fri af en tankvogn.

På billederne kan man få en fornemmelse af de vanskelige adgangsforhold – men trods dette blev branden slukket, og en egentlig skovbrand forhindret.