onsdag, maj 22, 2024
Visninger 34
0 0
Forside112-hændelserStjålne våben fra Silkeborg Bad brugt til vildsvinedrab

Stjålne våben fra Silkeborg Bad brugt til vildsvinedrab

- Annonce -

Det lyder umiddelbart som plottet til en bedre kriminalfilm:

Stjålne pistoler, en tysk soldaterhjelm fra 2. verdenskrig, et drab og omfattende hærværk på en historisk villa.

Det er bare nogle af ingredienserne i en sag, der har bragt fire unge fra Silkeborg-området i varetægtsfængsel indtil foreløbig 10. marts.

For nu at blive lidt mere konkret:

Natten mellem 6. og 7. februar brød 4 unge mennesker – 2 mænd på hhv 20 og 21 år samt 2 piger på 16 år – ifølge politiet ind i bygningen Søvilla på Silkeborg Bad.

Søvilla, der under 2. verdenskrig rummede kontorer for den tyske besættelsesmagt, ligger blot 100 meter fra Silkeborg bunkermuseum, og rummer i dag administrationslokaler og opbevaringsrum for nogle af museets effekter.

De unge mennesker sigtes for at have stjålet et pengeskab fra Søvilla, og efterfølgende brugt et sæt nøgler, der lå i pengeskabet til at stjæle 2 pistoler fra et våbenskab, tilhørende museet. Politiet mener, at en af de stjålne pistoler efterfølgende er blevet brugt til at skyde et vildsvin i Frijsenborgskovene – hvor i øvrigt også det opbrudte pengeskab blev fundet.

Silkeborg Bad var under 2. verdenskrig hovedkvarter for de tyske tropper i Danmark, og derfor er der mange bunkers og minder fra krigens tid på området.

Mændene på 20 og 21 år er sigtet for en lang række forhold som tyveri, brandstiftelse, indbrud og våbenbesiddelse. I alt er der tale om 16 kriminelle forhold. De to piger, begge 16 år, er sigtet og varetægtsfængslet for to forhold.

Politiet kan ikke afvise, at der kommer flere sigtede i sagen.

– Vi har stadig ikke helt overblikket. Men hærværket er massivt, for alle døre er ødelagt, karmene revet af, og de har endda taget et pengeskab med, der var boltet fast til væggen, siger Kurt Stigaard, der er formand for Silkeborg Bunkermuseums bestyrelse, ifølge Midtjyllands Avis.

Ifølge politiet er der efterfølgende blevet affyret våben ude i Frijsenborgskovene ved Hammel.

På et indhegnet område går der vildsvin i skoven og et et af disse er nu fundet skudt. Denne aflivning er bare ét af de forhold, de fire unge er sigtet for.

Kurt Stigaard fortæller, da han viste rundt i Søvilla, at nøglen til det godkendte våbenskab, som pistolerne lå i, var i et pengeskab, der senere blev fundet åbnet i Frijsenborgskovene. Derefter var de unge sandsynligvis kørt tilbage til Søvilla for at åbne våbenskabet og tage pistolerne med sig.

De to mænd nægter sig skyldige, mens den ene pige, som stammer fra Ry, delvist erkendte de to forhold, hun var sigtet for. Der blev onsdag afholdt grundlovsforhør af den anden 16-årige pige for lukkede døre, og derfor er det uvist, hvordan hun forholder sig til sigtelserne.

RELATEREDE ARTIKLER
Annonce -

Mest populære

Seneste kommentarer