Tankvogn med 34.000 liter valle væltede ved Hampen

0
461

 

En  tankvogn, fyldt med 35.000 liter valle fra Them Mejeri kørte onsdag morgen klokken 8:39 galt på Faurholtvej I Hampen. Uheldet skete, fordi chaufføren fik et hjulpar ud I den bløde rabat, hvorefter hele vogntoget stille og roligt lagde sig på siden I grøften. Ved uheldet blev der slået hul i tanken.

 

Det anslås at omtrent halvdelen af vallen løb ud i naturen 

Midtjysk Brand og Rednings stationer I Them og Silkeborg sendte mandskab til uheldsstedet, ligesom der blev rekvireret miljøassistance fra stationen I Viborg.

Politiet sendte et par patruljer til uheldsstedet, og de afspærrede Faurholtvej i begge ender, så tømning og bjærgning af lastbilen kunne foregå I god ro og orden.


Heldigvis ingen personskade

Når man som pressemand kommer frem til diverse uheld er første tanke naturligt nok, om der er tilskadekomne på uheldsstedet.

Er der det, ved vi, at tingene rent pressemæssigt skal behandles varsomt. Ud over eventuelle tilskadekomne er der familie og venner, som uforvarende kan komme til at se familiemedlemmers eller bekendtes køretøj eller andre genkendelige ting på de fotos eller videoklip, der bringes fra uheldsstedet. I de fleste tilfælde klarer jeg af med politiet, om der er sket underretning af pårørende, inden billederne offentliggøres. Hvis ikke, beder jeg redaktionerne kontakte politiet for info om hvornår materialet kan bruges.

Heldigvis havde lastvognschaufføren blot fået lidt knubs, da tankvognen væltede, og der var ikke andre involverede.

Midtjysk Brand og Redning arbejdede sammen med et par sværvogne (bjergningsvogne) og slamsugere stort set hele dagen på at tømme tankvognen for den resterende valle, og derefter hejse den op på fast grund igen.