Her på redaktionen viger vi ikke tilbage for at give dig hints til rejse- og udflugtsmål, hvis du ind imellem skulle finde trang til at forlade det midtjyske område (jo – vi har hørt, det sker for nogle).

Og når man nu bor tæt på det tidligere tyske hovedkvarter i Danmark, hvor vi stadig har massevis af bunkere liggende på Silkeborg Bad, kunne det måske være interessant at se, hvordan man kan udnytte de tyske efterladenskaber på en kreativ måde, der oven i købet giver turistpenge i kommunekassen.

Tag med på en rundtur i Tirpitz-kanonbunkeren på Tirpitzvej 1 i Blåvand, hvor Museerne i Varde i samarbejde med mange fonde har istandsat bunkeren (der først blev gravet fri af sandet i 2008) og bygget et underjordisk museum i direkte tilknytning til bunkeren, så man ikke spolerede det unikke og fredede klitområde.

Klik på det første foto for at se en større version af billedet, og skift derefter mellem billederne vha. piletasterne.

Du kan læse mere om Tirpitz-stillingen ved at følge dette link https://da.wikipedia.org/wiki/Tirpitz-stillingen, men brug først et øjeblik på at få et indtryk af Tirpitz, der absolut er et besøg værd. Dog er museet ikke velegnet til småbørn – de vil sikkert kede sig halvt ihjel. 🙂