fredag, april 12, 2024
ForsideMidtjyllandTyv boede i utilgængeligt område -telt var fyldt med tyvekoster

Tyv boede i utilgængeligt område -telt var fyldt med tyvekoster

-

Read Time:2 Minute, 17 Second

Den formodede gerningsmand til en lang række indbrud i fritidshuse i Teglgårdsparken ved Truust lå godt skjult i et telt cirka 1 kilometer fra Teglgårdsparken.

Boede i sumpet, utilgængeligt område

Det lille telt var proppet til randen med stjålne varer og affald. Så lugten var til at tage at føle på for de to politifolk, der fik æren af at rydde ud i det gamle festivaltelt.

Den formodede serieindbrudstyv i Teglgårdsparken ved Truust nær Silkeborg brugte stedet til at opbevare stjålne varer og sandsynligvis også til at bo der.

Den 38-årige har formået at undslippe politiet i cirka tre måneder. Og hans hjem var da heller ikke et, man bare lige kunne finde.

Hundesnuder fik fært af manden

Men natten til tirsdag vendte billedet. Her fik politiet en anmeldelse om en mand, der luskede rundt i Teglgårdsparken klokken 03.53.

Herefter fik hundene fra den fremsendte hundepatruljen færten af den formodede indbrudstyv, – et spor der – skønt svagt – vist sig at føre frem til den 38-årige, der lå og sov i teltet under træerne.

Mørk, våd og kold eftersøgning

Ved Truust gemte manden  sig i månedsvis. Han boede i telt i et sumpområde ned til Gudenåen

Alligevel var politiet ved at give op, inden de fandt ham.

For gemmestedet lå ned til Gudenåen i et sumpområde fyldt med tætte buske og træer.

– Der var så fugtigt derude, at hundepatruljen stod i vand til knæene. De var ved at vende om, da en af hundeførerne fik øje på et telt. Der lå han og sov, siger Morten Bujakewitz, vicepolitiinspektør hos lokalpolitiet i Silkeborg til TV Midtvest.

Isbøtte som bevis

Politiet anholdt den formodede sommerhustyv klokken 05.45, og senere på dagen var det så tid til at tømme teltet i dagslys.

Da politiet gennemgik teltet og området omkring det, kunne de konstatere, manden især har stjålet grej, man skal bruge for at overleve. Det kunne være støvler, en fiskestang, et liggeunderlag og også mad.

For eksempel fandt politiet en isbøtte, hvor der havde været en færdigret i.

Bøtten og maden var tidligere blevet meldt stjålet.

Så da politiet fandt bøtten, kunne de knytte den 38-årige litauer, der formodes at stå bag mindst 28 indbrud i sommerhusområdet, til tyvekosterne.

Den 38-årige mand er nu varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Viborg. I retten erkendte manden de mange indbrud, men han ikke kan huske de enkelte forhold – erkender, at han har lavet indbrud i sommerhusområdet for at få mad og kunne klare sig. 

Manden kærede afgørelsen til Landsretten. 

Se videoen herunder fra det  både våde og utilgængelige område og politiets ransagning af findeområdet.