I slutningen af januar blev bronzestatuen »Det rygende barn« sat op på Torvet i Silkeborg for at symbolisere, at Danmark har den laveste alder for rygestart i verden. Bag kampagnen om »Det rygende barn« står Kræftens Bekæmpelse.

Nu er statuen blevet ødelagt og på Torvet ses kun statuens fødder mig den sokkel, der er lænket til en lygtepæl, for at forhindre tyveri. Silkeborg Kommune har anmeldt hærværket til politiet.

Her ses statuen på SOSU-skolen i Esbjerg, hvor den tidligere har været opstillet Ukendt fotograf

Baggrund: 28. januar afslørede formanden for Sundheds- og Nærhedsudvalget, Steen Vindum (V) sløret for skulpturen »Det rygende barn« på Torvet i Silkeborg

Bronzestatuen fik plads et par meter fra statuen af Michael Drewsen, hvor den skulle minde os om en af Danmarks kedelige verdensrekorder:

Ifølge Kræftens bekæmpelse symboliserer statuen, at Danmark har den laveste alder for rygestart i hele verden – nemlig 16,4 år.

»Det rygende barn« er på rundtur i Danmark for at minde os om denne triste rekord.

Skulpturen skulle provokere
Midt på torvet i Silkeborg skilte statuen sig da også ud med sin blanding af provokation og afskrækkende effekt. Og provokationen var åbenbart for meget for nogle…

»Det rygende barn« skulle have stået på Torvet i Silkeborg indtil omkring 1. marts, inden den skulle videre til Holstebro.

Herunder ses de sørgerlige rester af skulpturen. Silkeborg kommune har bragt de resterende dele til et sikkert sted til foreløbig opbevaring.

[ngg src=”galleries” ids=”9″ display=”pro_tile”]

perfurt

View all posts

Del din video eller dit foto

Kunne du tænke dig at dele din kreativitet med vi andre? Indsend din video eller dit billede ved at klikke på knappen herunder.

Send video/foto

24-7news på de sociale medier

Du kan finde også 24-7news på flere sociale medier, bl.a. Facebook, Twitter og andre platforme. Klik herunder for at gå direkte til siderne på de sociale platofrme.